Riktiga gammaldags köttbullar. Det har jag gjort till middag till oss idag. Det är länge sedan sist, kanske tio år sedan. Jag minns inte riktigt, så länge sedan är det. Men de blev riktigt goda, så jag tror att hantverket sitter i ryggraden fortfarande. Under barnaåren blev det hundratals, kanske över tusen om man räknade alla.
Köttbullar gör jag som min mor lärt mig. Det ska vara med riven kall kokt potatis, rivna morötter och så lite havrekli som fått svälla i grädde eller mjölk. Jag tog grädde idag. Havreklin är min egen variant, mor brukar göra på skorpsmulor om jag minns rätt. Plus ett ägg per 4-5 hg köttfärs. Idag gjorde jag på 1,2 kg köttfärs varav en tredjedel älgfärs, så det blev säkert hundra stycken. Vi stekte i tre omgångar och värmde de först stekta i ugnen.
Det blev uppskattat, och det glädjer mig.
Tack för bilden, Ida!