Yes!! Idag gick det jättebra att springa. Joggingrundan gick en minut snabbare än i fredags kväll. Idag blev tiden 35 minuter och 41 sekunder på 5 kilometer. Jag tror att två faktorer spelar in: idag var det inte så blött på banan som sist, eftersom det inte regnat sedan i fredags, plus att jag inte var trött efter jobbet utan sovit ut i helgen. Det känns skönt i alla fall.
Efter joggingrundan lagade jag rådjursgryta med blandsvamp. Här på bilden (tagen med makens iPhone) puttrar kött och morötter i järngrytan. Bredvid finns lite svampspad som jag ska späda såsen med (från den svamp som blev över och som jag förvällt i väntan på infrysning). Svamp och lök har jag stekt i förväg och det lägger jag i på slutet, när såsen är redd med grädde. Potatisen puttrar. Vi åt med lingonsylt till. Så klart.
Sedan har jag bakat en kaka med lingonsylt, en mjuk kaka som man gör i sockerkaksform.
Den luktar lite som pepparkaka och är jättegod. Recept finns längst ner här.
Jag måste nog skaffa mig en ny kategori i bloggen, för nu har det blivit mycket matskrivande, jag som inte alls är särskilt intresserad av matlagning. Bakning är jag däremot mycket förtjust i.
Recept på lingonkaka:
100 gr smält smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl lingonsylt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk mald ingefära
1,5 tsk mald kanel
1,5 tsk mald kardemumma
1,5 dl gräddfil
Smält smöret och låt det svalna. Rör ägg och socker pösigt. Tillsätt det svalnade smöret och lingonsylten.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor för sig. Rör ner mjölblandningen i smeten. Rör ner gräddfilen.
Häll smeten i en form på cirka 2 liter, rund eller avlång.
Grädda i 200 grader i cirka 40 minuter med ugnsgallret på nedersta falsen.