Makens bröddeg från igår gjorde frukostfrallorna lättbakade i morse. De jäste upp fint och smakar extra gott. Finns det något som går upp mot hembakt till frukost?
Vi gör deg på kvällen och låter den jäsa över natten i kylen. Då går det snabbt att baka ut på morgonen.
Recept:
8-9 st
2,5 dl kallt vatten
25 gr jäst
1 msk brödsirap
1 tsk salt
4-5 dl mjöl (vi använder ungefär hälften dinkelmjöl)
Blanda jäst, salt och vatten. Ta i så mycket mjöl att degen släpper från bunken när du rör ihop den. Vill du ha fibrer i brödet så ha i lite vetegroddar eller havrekli före mjölet.
Gör degen på kvällen och sätt den i kylskåpet för jäsning över natten. På morgonen sätter du ugnen på 250 grader, bakar ut frallorna, låter dem jäsa medan ugnen blir varm och gräddar dem sedan i 12-15 minuter. (Tack för receptet Britt Grumert!)