Skördesäsong

Nu vill jag ha trattkantareller och svart trumpetsvamp. Men någon trumpetsvamp har vi inte hittat alls i år och ytterst lite trattkantareller. Var är de? Är de bara sena? Det brukar finnas gott om dem i skogen.

Lite har jag hittat och dem torkar jag:

torkning

Jag har lagt trattkantarellerna på ett myggfönster som i sin tur ligger på en torkställning för tvätt. Så får de ligga tills de är torra. Bredvid håller jag på att torka kryddor inför vintern. Det är timjan och rosmarin, som jag haft färska i krukor utomhus i sommar. Nu har jag klippt dem och skördat kryddorna. Kanske borde jag repa av rosmarinen från kvistarna innan de torkas. Ska man göra det?

Kryddkrukorna ska jag ta in i köket över vintern. Har jag tur klarar de sig bra, men det är inte varje vinter de överlevt, så det är bra att ha de torkade kryddorna också.

Idag var jag i skogen i ett par timmar och kom hem med bara drygt en halvliter trattkantareller och en liter vanliga gula kantareller. Vi hittar förvånansvärt många av dem fortfarande. Kanske är allting bara försenat.

Andra bloggar om: , , ,

2 reaktioner till “Skördesäsong”

  1. Här uppe i skogslandet tycks det vara synnerligen gott om såväl trumpetsvamp som trattkantareller. Har inte varit ute på våra nära ställen, 200 m från huset, ner mot mossen än… men får bli så till helgen. Maken brukar rensa och torka på bakplåt bakplåtspapper. Funkar utmärkt!

  2. Det kanske bara är här ute vid kusten som trumpetsvampen inte kommit i år.
    Det finns flera sätt att torka svamp. Jag brukar eftertorka en stund i ugnen innan jag lägger dem i burken för förvaring.

Kommentarer inaktiverade.