Ungefär en liter vildhallon ligger det i plastburken här. De plockade jag idag ute i skogen vid stugan.
Med hjälp av tre deciliter socker har hallonen nu blivit en rejäl burk med hemkokt vildhallonsylt. Det ni!
Så här gör du sylt: varva socker och bär i en gryta och låt stå en halvtimme. Koka upp sakta och låt koka 10-15 minuter. Klart.
Tidigare har jag aldrig hittat så mycket hallon någon gång som i år. Aldrig så mycket att jag kokat sylt på bären. Men det verkar vara väldigt mycket hallon i år plus att jag hittat fler och fler hallonsnår i skogsmarkerna där vi rör oss nu.
Vi gick ut för att leta efter sommarkantareller, men det hittade vi inte så mycket. Bara tillräckligt till varsin macka med en rejäl laddning svmpstuvning ikväll. Supergott är det! Blåbär är det däremot dåligt med men lingon ser ut att komma en del. I fredags fick vi desto mer kantareller och lite blåbär och hallon till glassen.
Andra bloggar om: bär, svamp, kantareller, hallon, hallonsylt