I helgen tog jag upp första koket med egen potatis. Sorten heter Princess och är en tidig sort. Till fyra personer gick det åt fyra potatisstånd. Potatisarna var i mycket varierande storlek men mycket goda. Givetvis.
Till potatisen åt vi lammfärsbiffar. Måltiden avslutades med godaste desserten: Jordgubbar med citron- och flädersoppa. Underbar! Syrlig och frisk, passar mycket bra till de milda jordgubbarna. Gjord av sonen med flickvän.
Första satsen fläderdricka är nu avsilad, upphälld på flaskor och infryst. En del av den använde vi i desserten. En ny sats står på laddning, och blir klar nästa helg.
Under en promenad idag såg vi årets första kantareller. De växte på två ställen, men utmed en ganska trafikerad väg, så de får stå kvar. Det är tidigt för sommarkantareller, så vitt jag vet. Och ett tecken på att det kanske kan finnas fler inne i skogen.
Nere vid strandkanten låg en före detta abborre och flöt i vattenbrynet.
En av båtarna vid bryggan.