I år har det blivit ett fantastiskt äppelår. Det växer äpplen i mängder i vår trädgård. Det är gamla äppelträd, kanske från 20-talet. Jag har gjort äppelmos i flera omgångar och äppelpaj nästan varje helg sedan äpplena började mogna. Än har vi inte tröttnat.
Vilka sorter vi har vet jag egentligen inte. En arbetskamrat som fått lite fallfrukt trodde att en av sorterna är Signe Tillisch.
Det finns både syrliga sorter och sötare sorter, tidiga och sena. Trots att vi haft frost i natt med någon minusgrad tror jag att äpplena klarat sig bra, det verkar så.
Jag samlade ihop några av mina enkla och beprövade äppelrecept i en matartikel i VT i förrförra veckan.
Fin artikel i tidningen. SJälv brukar jag göra smulpajen. Lägger man sockret ovanpå äppelbitarna på pajdegen så brukar sockret smälta i ugnen och det blir en härlig knäcksmak som jag vill åt.