Vedeldning

I allhelgonahelgen hade vi besökt av sonen med flickvän, så det blev tre mycket trevliga dagar. Vi har fortsatt att bygga vedskjul och stapla ved, och på två dagar behövde jag inte laga någon mat, utan kunde komma in till fantastiskt goda rätter och ett dukat bord. Både middagsmat, efterrätt och kaka.

Kanske har vi hunnit få in ett par kubikmeter ved under tak hittills, så mycket arbete återstår.

Men ved går det åt. Nu sedan höstkylan kommit har vi eldat både morgon och kväll. På morgonen blir det bara en mindre brasa, så att vi får upp värmen till 50-60 grader på vattnet. Med cirkulationspumpens hjälp håller vi då någorlunda värme i huset under dagen, så att det inte är utkylt när vi kommer hem från jobbet. På kvällen eldar vi mer, så att vi har 80 grader både i pannan och i ackumulatortanken. Det håller värmen bra under natten.  Är vi hemma på dagen, som i helgen, då blir det också en brasa i kakelugnen ibland.

Så det går ingen nöd på oss.