Äppeltider

äppelmos

Första riktiga koket äppelmos för i år. Ungefär fyra kilo skalade äppelbitar blev fem burkar äppelmos plus en liten burk. Eftersom glasburkarna är olika stora, mellan en halv och en liter, är det svårt att säga hur mycket det blev. Och det spelar mindre roll.

Förra året hade vi en enormt fin äppelskörd och då gjorde jag mer mos. I år är det mycket rönnbärsmask (tror jag) i äpplena så det går åt många äpplen för att få lite mos. Det mesta går bort på de flesta äpplena. Men det är fortfarande stor skörd, så lite mer äppelmos blir det nog i år också.

Äppelmos och fil till kvällsmat, det är väldigt fint, det.

2 reaktioner till “Äppeltider”

  1. Vi har mycket, alldeles för mycket äpplen. De är också angripna. jag har inte händer till att hålla på och skära och dona så mycket, men jag skalar åtminstone och skär ett äpple om dagen ;.))))
    Det kokar jag med min gröt.
    jag har ”investerat” i en billig äppelklyftare från IKEA. Den är suverän. Några, kanske halv stor hink, äpplen har jag skalar och fryst in i klyftor. De ska gå till gröt och paj i vinter har jag tänkt.

  2. Äpplen är både gott och nyttigt. Jag har tänkt på att frysa in äppelbitar också, i stället för att koka allt direkt. Ska de förvällas först?

Kommentarer inaktiverade.