I morse bakade jag de här frallorna till frukost:
De blev verkligen goda. Hembakt till frukost rekommenderas.
Sedan säkert 20 år tillbaka brukar jag göra så här på helgerna. Sätter en deg på kvällen som får jäsa i kylskåpet över natten och bakar ut på morgonen. De får jäsa på plåten medan ugnen blir varm, 20-30 minuter.
Eftersom jag hållit på så länge har jag inget recept, utan jag gör på känn. I dagens bröd ingår ungefär det här:
1 paket jäst
3 dl vatten
2 dl surdeg
1 matsked brödsirap
1 tesked salt
2-3 matskedar fibrex
0,5 dl torkad frukt och solroskärnor
1 näve havre med quinoa (det går bra med andra fibervarianter också, t ex havrekli, vetegroddar mm)
3-4 dl dinkelmjöl
vetemjöl tills degen är färdig
Grädda frallorna i 250 grader i 15-18 minuter.